Δράση καπάκια

Περισυλλέξαμε 130.000 καπάκια και στόχος μας είναι να φτάσουμε τo 1.500.000 για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.


Μουσείο


Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης





Τηλ. Επικοινωνίας: 22710 22561 κ 2271021421


Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στο μάθημα των γαλλικών.

 

Με τους μαθητές των Ε΄και ΣΤ’ τάξεων, με παιγνιώδεις δραστηριότητες και πολλή χαρά, μαθαίνουμε λεξιλόγιο και τραγούδια στα γαλλικά με θέμα τα Χριστούγεννα, ετοιμάζουμε το CalendrierdelAvent και κάρτες για τις γιορτές!

Εκπαιδευτικός Γαλλικών: Μαυροπούλου Μαρία










ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΕΕΓΥΛ ΧΙΟΥ

Σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2022 είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τους μαθητές της Α κ Δ τάξης του ΕΝΕΕΓΥΛ Χίου στο πλαίσιο προγράμματος για τη φιλαναγνωσία. Οι μαθητές και οι καθηγητές τους κ. Ειρήνη Μαρή, κ. Αντωνόγλου Δημήτριος και κ. Πέτρος Καρβούνης ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, και ειδικότερα στον χώρο της βιβλιοθήκης. Ενθουσιάστηκαν με τον τρόπο λειτουργίας της, αλλά περισσότερο με τα πολλά βιβλία που είδαν. Τέλος δανείστηκαν από ένα βιβλίο σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους. Ελπίζουμε να τους φιλοξενήσουμε σύντομα!











ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε live streaming την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε ένα ευφάνταστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που προσέφερε μία ξεχωριστή γνωριμία με το διάσημο συμφωνικό έργο «Σεχραζάντ» του Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ. Με οδηγό τη μουσική, τον λόγο και την εικόνα ξεδιπλώθηκαν μύθοι και παραμύθια από την Ανατολή, μέσα από τη μαγευτική μουσική του σπουδαίου Ρώσου συνθέτη. Ευχαριστούμε την κ. Ντίνα Τουρνή, μουσικό του σχολείου μας, για την καταπληκτική πρωτοβουλία της.








 

ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Το Ίδρυμα Λαζαρίδη επισκέφτηκε σήμερα 25 Οκτωβρίου 2022 το σχολείο μας. Παρουσίασε στους μαθητές μας ένα ξεχωριστό κουκλοθέατρο που άγγιξε το θέμα της προστασίας των θαλασσών και μέσα από βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησε τους μαθητές μας, ώστε να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο του εκπαιδευτικού προγράμματος και την επιλογή του σχολείου μας για την παρουσίασή του.








ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ

 Στον εορτασμό του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά σήμερα 18 Οκτωβρίου 2022 παρευρέθηκαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου που αποτελεί και τοπική αργία. 



 

9η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

 Σήμερα 12 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις για την Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού στο Φαφαλίειο Στάδιο του Βροντάδου. Οι μαθητές αθλήθηκαν και ψυχαγωγήθηκαν με την κ. Μαρία Καρακωνσταντή και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.













ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Για να γιορτάσουμε την ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών με τους μικρούς μου μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, αναζητήσαμε πληροφορίες σχετικά με τις γλώσσες στην Ευρώπη, μάθαμε τη χρήση των ψηφιακών εφαρμογών WordArt και Canva και γράφοντας λέξεις στα γαλλικά δημιουργήσαμε τις παρακάτω εικόνες και αφίσες. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, τα οποία ενθουσιάστηκαν με τη χρήση των ψηφιακών εργαλείων στο μάθημα των γαλλικών και δημιούργησαν τις όμορφες αυτές εργασίες! Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Conseil de l’Europe), στις 6 Δεκεμβρίου 2001 σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι γλώσσες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, χρησιμεύουν ως γέφυρες επικοινωνίας με άλλους πολιτισμούς, προάγουν την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη και διευκολύνουν την πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες. 

Η εκπαιδευτικός των γαλλικών Μαυροπούλου Μαρία

ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ E - TWINNING

  Στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 πληροφορηθήκαμε ότι η Δράση E Twinning της Γ΄τάξης με τίτλο " Την Ελλάδα γυρίζω...προϊόντα του τόπου μου διαφημίζω", βραβεύτηκε με την εθνική ετικέτα ποιότητας!! Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς Λυμπεράτου Ειρήνη και Κυριάκου Ζαχαρούλα!