Δράση καπάκια

Περισυλλέξαμε 130.000 καπάκια και στόχος μας είναι να φτάσουμε τo 1.500.000 για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.


Μουσείο


Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης





Τηλ. Επικοινωνίας: 22710 22561 κ 2271021421


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τη Δευτέρα 16/10/17 και ώρα 10.00΄ οι τάξεις Δ΄ κ ΣΤ΄ του σχολείου μας συμμετείχαν στη δράση του καθαρισμού ακτών, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ομηρούπολης ,τη HELMEPA και την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Χίου.


Οι 43 μαθητές με συνοδεία τους εκπαιδευτικούς Καλογεράκη Σοφία, Μιμίδη Κωνσταντίνο, Ροφαέλα Ελένη και Λυμπεράτου Ειρήνη πήγαν στην παραλία Αγίας Παρασκευής Καστέλλου  που ανήκει στις οργανωμένες παραλίες και διαθέτει εδώ και χρόνια γαλάζια σημαία.
Τους υποδέχτηκε εκεί η εκπρόσωπος του ΚΠΕ Ομηρύπολης κ. Ελένη Κοκκίνου .
 Τους ενημέρωσε σχετικά με το σκοπό της δράσης και γενικά για τις δραστηριότητες της HELMEPA, μοίρασε τους μαθητές σε ομάδες, αφού πρώτα  έβαλαν  γάντι  μιας χρήσης στο ένα χέρι και σακουλάκι στο άλλο.
Κάθε μαθητής συνέλεγε κατά κατηγορία (χαρτί, αλουμίνιο,πλαστικό, γυαλί) ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία κατέγραφε  ο γραμματέας της κάθε ομάδας.
Ένα παιδί συγκέντρωνε τα μη ανακυκλώσιμα υλικά.
Κάθε φορά που  γέμιζαν το σακουλάκι τους,μετέφεραν τα υλικά σε μεγάλες μαύρες σακούλες.
Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και περισυνέλεξαν πολλά σκουπίδια.Ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα διότι το Βούρειο Δημοτικό Σχολείο  έχει παράδοση στον καθαρισμό της  ακτής,όπου άλλωστε κολυμπούν τα περισσότερα παιδιά και έχουν  υιοθετήσει τη συγκεκριμένη παραλία.