Δράση καπάκια

Περισυλλέξαμε 130.000 καπάκια και στόχος μας είναι να φτάσουμε τo 1.500.000 για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.


Μουσείο


Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης





Τηλ. Επικοινωνίας: 22710 22561 κ 2271021421


Εκδήλωση για το Σχολικό Εκφοβισμό


Η εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης  κ. Μαργαρίτα Κορίτσα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο (6 Μαρτίου) πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων των τάξεων του σχολείου μας εκδήλωση με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλης της σχολικής κοινότητας στο κοινωνικό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Υπεύθυνη των δράσεων ήταν η εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης Κορίτσα Μαργαρίτα.

Το πείραμα με τα μήλα, η ιστορία με το θαρραλέο βατραχάκι, το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και η παρομοίωση του μολυβιού ενός αντικειμένου καθημερινής χρήσης από τους μαθητές με τη ζωή αποτέλεσαν εφαλτήριο για μια συντονισμένη συζήτηση βάσει συγκεκριμένων αξόνων πάνω στο ανησυχητικό φαινόμενο του bullying και τις μορφές του.


Εκφράζοντας τις απόψεις, τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς μας καταλήξαμε στους παράγοντες που δημιουργούν το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του, ενώ παράλληλα προτείναμε τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. 



Αποφθέγματα Ελλήνων και ξένων καταξιωμένων ανθρώπων έκαναν μαθητές και δασκάλους να σταθούν κριτικά απέναντι στο φαινόμενο. Τέλος, εστιάσαμε στη σημασία του να μην φοβόμαστε να μιλήσουμε και τονίσαμε την αξία της φιλίας και της αγάπης στις ζωές όλων μας για να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες του bullying στις διαπροσωπικές σχέσεις των μαθητών. 

Μη φοβάσαι! Μίλα! "Φαίνεται πάντα αδύνατο, μέχρι να γίνει." Nelson Mandela