Δράση καπάκια

Περισυλλέξαμε 130.000 καπάκια και στόχος μας είναι να φτάσουμε τo 1.500.000 για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.


Μουσείο


Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης





Τηλ. Επικοινωνίας: 22710 22561 κ 2271021421


Παραμύθια από τη Β΄ Τάξη

Οι μαθητές της Β΄ τάξης άνοιξαν το κουτί της φαντασίας και γράφουν τις δικές τους ιστορίες.

Ευχές για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή


Λίγα λόγια για το Τριώδιο
Τριώδιο ονομάζεται η χρονική περίοδος της Εκκλησίας μας που αρχίζει από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ.Οι εκκλησιαστικές ακολουθίες της περιόδου αυτής περιέχονται στο βιβλίο που λέγεται Τριώδιο.
Τριώδιο ονομάζεται γιατί πολλούς από τους ύμνους που περιλαμβάνει,τους  λεγόμενους κανόνες δεν περιέχουν 9 ή 8 αλλά τρεις ωδές (=Τρι-ώδιον).
Οι τρεις πρώτες εβδομάδες του Τριωδίου περιλαμβάνουν τέσσερις Κυριακές και αποτελούν την εισαγωγή για τη μεγάλη Τεσσαρακοστή.
Η πρώτη εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής αρχίζει την Καθαρά Δευτέρα. πρώτη μέρα της Μεγάλης Σαρακοστής.

Η περίοδος του Τριωδίου έχει σκοπό να μας προετοιμάσει με τη συμμετοχή μας στις Ιερές Ακολουθίες  της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, (Θεία Λειτουργία Μ. Βασιλείου, Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες, Μέγα Απόδειπνο,Κατανυκτικοί Εσπερινοί,Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου,Μέγα κανόνα ) με νηστεία, προσευχή και μετάνοια για να υποδεχθούμε τα Άγια Πάθη του Κυρίου μας και την ένδοξη Ανάσταση Του .                          

Το τριώδιο περισσότερο από όλα τα εκκλησιαστικά βιβλία που περιέχουν ιερές ακολουθίες οδηγεί τις ψυχές των πιστών τέκνων της ορθοδόξου  εκκλησίας στην περισυλλογή και στην κατάνυξη. Για τον λόγο αυτό ονομάζεται και κατανυκτικό τριώδιο.Με τον κύκλο των εορτών του τριωδίου ανανεώνονται τα  βιώματα της νηστείας, της εγκράτειας, της μετάνοιας και της χαρμολύπης.

Μία από τις ωραιότερες ευχές στην εκκλησιαστική υμνολογία.την οποία χρησιμοποιούμε νυχθημερόν στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
(ευχή Οσίου Εφραίμ του Σύρου)

                                   

Ο Κύριος να μας αξιώσει όλους μας  να τη διέλθουμε με υγεία και ανάταση ψυχής.Να προετοιμαστούμε πνευματικά και να προσκυνήσουμε τα Άγια Πάθη Του και να εορτάσουμε  την ένδοξη Ανάσταση Του.

Η Διευθύντρια και το Διδακτικό Προσωπικό του Βούρειου Δημοτικού Σχολείου σας  εύχονται :

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!





Άσκηση ετοιμότητας σεισμού

Την 17 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας άσκηση ετοιμότητας σεισμού.Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού εν ώρα μαθήματος.Η άσκηση ξεκίνησε στις 10:15 το πρωί. Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί  και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας. 

                       





Στολίζουμε την τάξη μας με χαρταετούς


Κατασκευές με καπάκια ανακύκλωσης

χαρταετός

λουλούδι μαργαρίτα 
χριστουγεννιάτικο δέντρο
κήπος με λουλούδια

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ- ΠΥΡΓΙ


Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Α΄ και Β΄τάξης μαζί με τις δασκάλες τους επισκέφθηκαν το Μουσείο της Μαστίχας στο Πυργί.


Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν: η γνωριμία με τα ζώα και τα φυτά της Χίου, τους χώρους του μουσείου, η εκπαίδευση, κατάρτιση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στον  τομέα του φυσικού περιβάλλοντος των Μαστιχοχωρίων.

 Μέσα από την ξενάγηση στο μουσείο και την παρακολούθηση ενός βίντεο γνώρισαν τις χρήσεις της μαστίχας, τα στάδια παρασκευής της, τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται και την ιστορία της. 

Η παρουσίαση μέσα από ένα powerpoint και το εικαστικό εργαστήρι με έμμεση εμπλοκή των παιδιών μέσω παιχνιδιού το καθιστά αρκετά ελκυστικό για τους μαθητές.

ΑΝΤΟΥΑΝΙΚΟ


Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ. οι μαθητές της Α΄τάξης μαζί με τη δασκάλα τους Μπιρλή Δέσποινα και τον ξεναγό Θωμά Καραμουσλή πραγματοποίησαν ξενάγηση στο κτήμα "Αντουάνικο", ιδιοκτησίας Προκοπίου.


Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν: η εκπαίδευση, κατάρτιση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στον  τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς του Κάμπου. Μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού στο περιβόλι οι μαθητές έμαθαν για το πώς ζούσαν οι κάτοικοι στα τέλη του 19 ου αιώνα. 

Το φυσικό περιβάλλον με την αξιοπρόσεκτη αρχιτεκτονική της περιοχής, το καθιστά μοναδικό προορισμό για εξερεύνηση ταξιδεύοντας σε μια περιήγηση στο χρόνο με αναπάντεχες μυρωδιές εσπεριδοειδών. 

Η Β΄ τάξη του σχολείου μας.

Φωτογραφίες από τη Β΄τάξη του σχολείου μας.


Σελιδοδείκτες για να θυμόμαστε τις πτώσεις. 


Η ζυγαριά των συναισθημάτων ως μέσο έκφρασης και επίλυσης των διαφορών μας.
                             
                                     
                                                                   
Καρτέλες επιβράβευσης σωστής συμπεριφοράς.
Διαχείριση τάξης.
Οδηγίες για τη σύνταξη γραπτού λόγου.
Μαθαίνοντας την προπαίδεια. Δίσκοι πολλαπλασιασμού.
.







Οι μπαλονοπαρέες της ορθογραφίας.
Η πολύχρωμη Β΄τάξη.

Οι εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά

Για τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017.

Δωρεά εις μνήμη Χριστίνας Φρεζούλη

                                   
                                    ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Διευθύντρια του Βούρειου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίων Χίου κ. Τζάνα Ελένη και ο Σύλλογος Διδασκόντων, θα ήθελε να ευχαριστήσει την κ. Φρεζούλη Ελένη για την ευγενική προσφορά χρημάτων στο σχολείο μας εις μνήμη της μητέρας της Χριστίνας Φρεζούλη.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της και να σας χαρίζει υγεία και μακροζωία ώστε να τη θυμάστε.

Δωρεά εις μνήμη Βασιλείου Γάνου

                                  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Η Διευθύντρια του Βούρειου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίων Χίου κ. Τζάνα Ελένη και ο Σύλλογος Διδασκόντων, θα ήθελε να ευχαριστήσει για την ευγενική προσφορά χρημάτων στη μνήμη Βασιλείου Γάνου την κάτωθι οικογένεια:
Ζαννάρα Δημητρίου και Πόλυ
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να σας χαρίζει υγεία και μακροζωία ώστε να τον θυμάστε.

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στα εργοστάσια Μαστίχας και Τσίχλας ΕΛ.ΜΑ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 οι Ε΄και Στ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν τα εργοστάσια Μαστίχας και Τσίκλας ΕΛ.ΜΑ. στην περιοχή της Καρδαμάδας.
Τα παιδιά ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους αρχικά στο εργοστάσιο της Μαστίχας, όπου είδαν από κοντά την παράδοση της μαστίχας από τους παραγωγούς και την ταξινόμησής της σε κατηγορίες (ανάλογα με το μέγεθος του κόκκου), το πλύσιμο και το στέγνωμα των κόκκων και τον τελικό καθαρισμό και τη συσκευασία της.
Στη συνέχεια, στο εργοστάσιο της Τσίκλας ΕΛ.ΜΑ. επισκέφθηκαν τους χώρους παρασκευής και συσκευασίας της τσίκλας, όπου από ελαστική ζύμη αρχικά, μορφοποιείται σε κουφέτα συγκεκριμένων διαστάσεων και διαφόρων γεύσεων.
 Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους των εργοστασίων για τον χρόνο που μας διέθεσαν και για τις ενδιαφέρουσες γνώσεις που αποκτήσαμε.