Δράση καπάκια

Περισυλλέξαμε 130.000 καπάκια και στόχος μας είναι να φτάσουμε τo 1.500.000 για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.


Μουσείο


Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης





Τηλ. Επικοινωνίας: 22710 22561 κ 2271021421


Επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο και στη βιβλιοθήκη Κοραή


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΙΟΥ

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020,  οι Γ΄και  Δ΄ τάξεις του σχολείου μας με τη συνοδεία της διευθύντριας  κ. Σοφίας Καλογεράκη και των  δασκάλων  κ. Απόστολου Ξενάκη και κ.Δέσποινας Μπιρλή  πραγματοποίησαν ακόμα μία εκπαιδευτική επίσκεψη .




Αρχικά επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Χίου.



 Η κ. Άννα Σιταρά έκανε την ξενάγηση. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν μακέτες πλοίων από ιστιοφόρα έως υπερσύγχρονα. Ακολούθησε  παρακολούθηση  ενός βίντεο σχετικά με το επάγγελμα του ναυτικού.

Στην συνέχεια ο κ. Αντώνιος Γλύκας, συνταξιούχος πλοίαρχος,  έδειξε στους μαθητές διάφορα ναυτικά όργανα και έγιναν για λίγο ναυτικοί κρατώντας το τιμόνι και τον μοχλό ενός υποτιθέμενου πλοίου που βρίσκεται στην είσοδο του μουσείου.


Εντύπωση τους έκανε η συλλογή με τους πίνακες ζωγραφικής του Αριστείδη Γλύκα. 


 ΕΠΙΣΚΕΨΗ   ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΗ


Κατόπιν επισκέφθηκαν  τη Βιβλιοθήκη Κοραή .


 




Η κ. Άννα Χαζίρη μίλησε στα παιδιά για τον Αδαμάντιο Κοραή, έδειξε διάφορα παλιά βιβλία από την προσωπική του συλλογή που δώρισε στη βιβλιοθήκη και προσωπικά αντικείμενα καθώς και τη συμβολή του στην παιδεία του γένους. Στη συνέχεια η ξενάγηση συνεχίστηκε από την κ. Δέσποινα Καλαγκιά  η οποία τους μίλησε για την  Σφίγγα, σύμβολο του νησιού μας, μας ξενάγησε στο αναγνωστήριο ,μας μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας και δανεισμού της βιβλιοθήκης. Έδειξε στα παιδιά παλιά βιβλία και κυρίως λεξικά. 
 


Ανεβήκαμε στον επάνω όροφο, στο λαογραφικό Μουσείο της βιβλιοθήκης  όπου οι μαθητές είδαν πολλά ξύλινα χρηστικά αντικείμενα, παραδοσιακές φορεσιές, κεντήματα, μινιατούρες με παραδοσιακές φορεσιές από όλα τα χωριά της Χίου.
Στο  χώρο της πινακοθήκης είδαν το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Αργέντη και πολλούς πίνακες με πορτρέτα της οικογένειας.


Ακολούθησε επίσκεψη στο χώρο συντήρησης βιβλίων όπου ο κ. Αντώνης Πετράς τους έδειξε τα μυστικά του ενδιαφέροντος επαγγέλματός του.