Δράση καπάκια

Περισυλλέξαμε 130.000 καπάκια και στόχος μας είναι να φτάσουμε τo 1.500.000 για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.


Μουσείο


Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης





Τηλ. Επικοινωνίας: 22710 22561 κ 2271021421


Κάμπος Χίου και Ένωση Μαστιχοπαραγωγών

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, οι μικροί μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν την εταιρεία "ΧΥΜΟΙ ΧΙΟΥ Α.Ε." και το εργοστάσιο παραγωγής χυμών "Κάμπος Χίου". Εκεί παρακολούθησαν ένα σχετικό βιντεάκι με τη Χίο, τον Κάμπο με τα εσπεριδοειδή και τα αρχοντικά του και τα στάδια παραγωγής του χυμού. Γελάσαμε πολύ με το κλείσιμο "Κάμπος Χίου διαφήμιση", ξεδειψάσαμε μικροί και μεγάλοι με τους χυμούς "Κάμπος Χίου" και στο τέλος περάσαμε στο χώρο παραγωγής και συσκευασίας χυμών.
Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο της " Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου " εκεί χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και περιηγηθήκαμε στους χώρους. Είδαμε τα μηχανήματα που γίνεται η διαλογή της, πώς καθαρίζεται, πού διατηρείται και τις κυρίες που καθάριζαν ένα ένα τα κομματάκια της Μαστίχας. Στο δεύτερο μέρος της επίσκεψης είδαμε πώς η φυσική Μαστίχα μετατρέπεται σε κουφέτο, τα συστατικά της, ποια στάδια περνάει για να γίνει το κουφέτο που αγοράζουμε και πώς συσκευάζεται. Στο τέλος, μας δώρισαν Μαστίχες σε τρεις διαφορετικές γεύσεις. 
Κι έτσι οι μαθητές μας έφυγαν κατενθουσιασμένοι και ικανοποιημένοι και από τις δύο επισκέψεις. Κι εμείς από τη μεριά μας θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε πολύ!!!