Δράση καπάκια

Περισυλλέξαμε 130.000 καπάκια και στόχος μας είναι να φτάσουμε τo 1.500.000 για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.


Μουσείο


Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης





Τηλ. Επικοινωνίας: 22710 22561 κ 2271021421


ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ!!!


ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ!!!
Με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου «Στο περιβόλι μεσάνυχτα και κάτι», της Σόφη Κώτη, εκδόσεις Μικρή Μίλητος, η Α΄τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε μια βιωματική-διαδραστική  επίσκεψη στο περιβόλι του κ. Κάβουρα.

 Διαβάσαμε βιωματικά το παραμύθι, επισκεφτήκαμε χώρους ίδιους με αυτούς που εντοπίσαμε στο παραμύθι: τον αναμμένο ξυλόφουρνο, τη βοτσαλωτή αυλή, το μαγγανοπήγαδο, τη στέρνα, τις γούρνες που τρέχει το νερό, τον ποτιστή, τα δέντρα, τις μανταρινιές, τις λεμονιές, τις πορτοκαλιές, τον κήπο.

Τα παιδιά έκοψαν καρπούς από τα δέντρα με τα χέρια τους και τα έβαλαν στο ψάθινο καλάθι που μας έδωσε ο κ. Κάβουρας, περπατήσαμε, μυρίσαμε, ακούσαμε τα πουλιά, τον ήχο του νερού, τη στέρνα και το μαγγανοπήγαδο. Ανακαλύψαμε όπως στο παραμύθι, τον κρυμμένο θησαυρό στο σεντούκι το παλιό του παππού: αμύγδαλα, σαλιγκάρια, μανταρίνια, πορτοκάλια, λεμόνια. Τα ζυγίσαμε στις παλιές ζυγαριές και γεμίσαμε τα διχτάκια με καρπούς του περιβολιού!!

 Επιστρέφοντας παίξαμε το παιχνίδι με τις μυρωδιές: με κλειστά μάτια μυρίζουμε και μαντεύουμε ποιο από τα εσπεριδοειδή μυρίζουμε..!

Τέλος, ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας από αυτή την υπέροχη εκδρομή και τις προσφέραμε στον κ. Κάβουρα για να τον ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία.