Δράση καπάκια

Περισυλλέξαμε 130.000 καπάκια και στόχος μας είναι να φτάσουμε τo 1.500.000 για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.


Μουσείο


Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης





Τηλ. Επικοινωνίας: 22710 22561 κ 2271021421


Ευχές για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή


Λίγα λόγια για το Τριώδιο
Τριώδιο ονομάζεται η χρονική περίοδος της Εκκλησίας μας που αρχίζει από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ.Οι εκκλησιαστικές ακολουθίες της περιόδου αυτής περιέχονται στο βιβλίο που λέγεται Τριώδιο.
Τριώδιο ονομάζεται γιατί πολλούς από τους ύμνους που περιλαμβάνει,τους  λεγόμενους κανόνες δεν περιέχουν 9 ή 8 αλλά τρεις ωδές (=Τρι-ώδιον).
Οι τρεις πρώτες εβδομάδες του Τριωδίου περιλαμβάνουν τέσσερις Κυριακές και αποτελούν την εισαγωγή για τη μεγάλη Τεσσαρακοστή.
Η πρώτη εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής αρχίζει την Καθαρά Δευτέρα. πρώτη μέρα της Μεγάλης Σαρακοστής.

Η περίοδος του Τριωδίου έχει σκοπό να μας προετοιμάσει με τη συμμετοχή μας στις Ιερές Ακολουθίες  της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, (Θεία Λειτουργία Μ. Βασιλείου, Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες, Μέγα Απόδειπνο,Κατανυκτικοί Εσπερινοί,Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου,Μέγα κανόνα ) με νηστεία, προσευχή και μετάνοια για να υποδεχθούμε τα Άγια Πάθη του Κυρίου μας και την ένδοξη Ανάσταση Του .  
                      
Το τριώδιο περισσότερο από όλα τα εκκλησιαστικά βιβλία που περιέχουν ιερές ακολουθίες οδηγεί τις ψυχές των πιστών τέκνων της ορθοδόξου  εκκλησίας στην περισυλλογή και στην κατάνυξη. Για τον λόγο αυτό ονομάζεται και κατανυκτικό τριώδιο.Με τον κύκλο των εορτών του τριωδίου ανανεώνονται τα  βιώματα της νηστείας, της εγκράτειας, της μετάνοιας και της χαρμολύπης.

Μία από τις ωραιότερες ευχές στην εκκλησιαστική υμνολογία.την οποία χρησιμοποιούμε νυχθημερόν στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
(ευχή Οσίου Εφραίμ του Σύρου)

                                   

Ο Κύριος να μας αξιώσει όλους μας  να τη διέλθουμε με υγεία και ανάταση ψυχής.Να προετοιμαστούμε πνευματικά και να προσκυνήσουμε τα Άγια Πάθη Του και να εορτάσουμε  την ένδοξη Ανάσταση Του.

Η Διευθύντρια και το Διδακτικό Προσωπικό του Βούρειου Δημοτικού Σχολείου σας  εύχονται :

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!