Δράση καπάκια

Περισυλλέξαμε 130.000 καπάκια και στόχος μας είναι να φτάσουμε τo 1.500.000 για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.


Μουσείο


Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης





Τηλ. Επικοινωνίας: 22710 22561 κ 2271021421


Επίσκεψη της Α΄τάξης του Σχολείου μας στο μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ένα υπέροχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε τη μεγάλη τιμή να παρακολουθήσει πρώτη η τάξη μας, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017. Παρέα με τις κούκλες : Άννα και Μίμη, οι μαθητές μέσα από παιγνιώδη τρόπο προσαρμοσμένο στην ηλικία τους γνώρισαν την ιστορία και τους ιδρυτές του Βούρειου Δημοτικού Σχολείου, τα παλιά θρανία, τα εργαλεία γραφής, τον άβακα, τις τσάντες, τις ποδιές, έμαθαν για την ένδυση και καθαριότητα των μαθητών και τους τρόπους τιμωρίας. Κατόπιν κάθισαν στην τάξη, μελέτησαν το αλφαβητάρι,  είδαν εικόνες και γνώρισαν την αλληλοδιδακτική μέθοδο .
Μετά επισκεφθήκαμε την αίθουσα με τα καζάνια ,τις κουτάλες, το μουρουνέλαιο και τη θρεψίνη, έμαθαν για το συσσίτιο και είδαν φωτογραφίες με ξυπόλητα παιδιά στην αυλή του σχολείου.
Πολλές εκπλήξεις μας επιφύλαξε η ξενάγησή μας στο μουσείο. Στην τελευταία αίθουσα  είδαμε βίντεο με φωτογραφίες από σχολικές γιορτές, παρελάσεις και αθλητικές δραστηριότητες των προγόνων μας, φτιάξαμε πάζλ και με γλωσσοπίεστρο κάναμε κατασκευή-σελιδοδείκτη την Άννα και τον Μίμη. Στο τέλος μας κέρασαν σοκολατάκια! Περάσαμε καταπληκτικά!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εξαίρετους συνεχιστές της παράδοσής μας: κύριο Λουκά Αμπελιώτη –ιδρυτή του μουσείου και στην κυρία Σοφία Καλογεράκη –συντονίστρια του προγράμματος για το θαυμάσιο έργο τους.

Η δασκάλα Δ. Μπιρλή και
 οι μαθητές της Α΄ τάξης