Δράση καπάκια

Περισυλλέξαμε 130.000 καπάκια και στόχος μας είναι να φτάσουμε τo 1.500.000 για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.


Μουσείο


Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης





Τηλ. Επικοινωνίας: 22710 22561 κ 2271021421


Ανακοίνωση για εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχ. έτους 2024-25

   Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές/τριες που είναι γεννημένοι/ες από 1/1/2018 έως και 31/12/2018 θα πρέπει να εγγραφούν στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου για το σχ. έτος 2024-25.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως την 20ή Μαρτίου 2024 στο γραφείο του διευθυντή του δημοτικού σχολείου Λιβαδίων από τις 8.00 π.μ. έως 14.00 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλ. 22710-22561.

Για την εγγραφή χρειάζονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) βεβαίωση φοίτησης από το νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτά το παιδί,

β) αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (π.χ. λογαριασμός εταιρείας κοινής ωφέλειας),

γ) το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (συμπληρώνεται από παιδίατρο)        και

δ) το βιβλιάριο υγείας από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

 

  Αιτήσεις εγγραφής δύνανται να υποβάλλουν και γονείς ή κηδεμόνες που διαμένουν εκτός σχολικής περιφέρειας, εφόσον στο σχολείο φοιτούν ήδη αδέλφια του προς εγγραφή μαθητή.

Ευχαριστώ πολύ!

 Ο Διευθυντής του Βούρειου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίων

Ξενάγηση στο Λωβοκομείο

 Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' και ΣΤ' τάξης επισκέφθηκαν το Λωβοκομείο της Χίου. Ξεναγήθηκαν στους ξεχωριστούς του χώρους από τον διευθυντή μας κ. Γ. Γαρρή και άκουσαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία του ιδρύματος.  



















Αστέρι της ευχής 2023-24

 Από την εταιρεία «Κάνε μια ευχή Ελλάδος» λάβαμε το παρακάτω πιστοποιητικό υιοθεσίας για τη συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής 2023-24».

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις οικογένειες των μαθητών και των μαθητριών μας που στήριξαν την προσπάθεια αυτή ώστε ένα παιδί να πραγματοποιήσει το όνειρό του!



Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

 Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης.

Αναδείχθηκαν πατέρες της Εκκλησίας και άγιοι, σπουδαίοι ρήτορες.  Για τη σοφία τους, τη δράση τους και την καλοσύνη τους, ο λαός τους αγαπούσε και τους εκτιμούσε.
Τι κι αν πέρασαν τόσα χρόνια από τότε που έζησαν. Το παράδειγμά τους είναι πάντα νέο, πάντα φωτεινό για να μας δείχνει τον δρόμο.

Η  εικόνα των Τριών Ιεραρχών του σχολείου, μεταφέρθηκε από παιδιά της Ε' και ΣΤ΄ τάξης στον Ιερό  Ναό Αγίου Λουκά Λιβαδίων για να την προσκυνήσουν οι  ενορίτες. 
Τα παιδιά συμμετείχαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο των ''κοιμηθέντων δασκάλων'', που υπηρέτησαν στο σχολείο μας.



Θεατρική παράσταση "Τα ψηλά βουνά"

 Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου οι τάξεις Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ του σχολείου μας παρακολουθήσαμε στο Ομήρειο τη θεατρική παράσταση «Τα ψηλά βουνά» από την ομάδα παιδικού θεάτρου “MagicDream”.

Το έργο ήταν μια διασκευή του κλασικού έργου του Ζαχαρία Παπαντωνίου και κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον μας με τη διαδραστικότητα, το χιούμορ και τα διαχρονικά του μηνύματα.



Επίσκεψη της τροχαίας στο σχολείο μας

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου επισκέφθηκε τη Δ’ τάξη του σχολείου μας ο κ. Μιχάλης Φλωράδης από την Τροχαία της Χίου.

Συζήτησε μαζί μας για θέματα οδικής ασφάλειας, μας μίλησε για τη σήμανση στον δρόμο και μας εξήγησε τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς που πρέπει να ακολουθούμε είτε ως οδηγοί, είτε ως συνεπιβάτες, είτε ως πεζοί.

Ευχαριστούμε την Τροχαία για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μας και τον κ. Φλωράδη που έλυσε όλες μας τις απορίες με υπομονή και καλή διάθεση!



Επίσκεψη στη βιβλιοθήκη του Κοραή

 Μια υπέροχη εκπαιδευτική επίσκεψη από τους μαθητές της ΣΤ' τάξης στη βιβλιοθήκη Κοραή με θέμα: "Μικρασιατική καταστροφή, 1922: Γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι" από τη μουσειοσκευή του ιδρύματος Λασκαρίδη! Ευχαριστούμε πολύ τις υπεύθυνες του προγράμματος για τη διαδραστικότητα και τα τόσα εφευρετικά παιχνίδια! 

Μόνο συγκίνηση και πόνο για τους πρόσφυγες προγόνους μας για τις δυσκολίες και τις κακουχίες που αντιμετώπισαν στο ταξίδι τους!








Και μια βόλτα από το Κάστρο προτού επιστρέψουμε στο σχολείο μας!