Δράση καπάκια

Περισυλλέξαμε 130.000 καπάκια και στόχος μας είναι να φτάσουμε τo 1.500.000 για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.


Μουσείο


Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης





Τηλ. Επικοινωνίας: 22710 22561 κ 2271021421


Μάθημα προσφοράς

 Την Πέμπτη 11 Απριλίου επισκέφθηκαν το σχολείο μας η Δ/ντρια του Μικροβιολογικού και του τμήματος Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοκομείου Χίου κ. Χρυσούλα Κάκαρη και η προϊσταμένη του τμήματος Αιμοδοσίας κ. Άννα Σωτηρίου για να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε' και ΣΤ' τάξης σχετικά με το θέμα της αιμοδοσίας. 

Τις ευχαριστούμε για τις πολύτιμες πληροφορίες που μετέδωσαν στα παιδιά και κυρίως για τη συμβολή τους στην ευαισθητοποίηση των μαθητών μας στο θέμα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

 




Εκπαιδευτικές επισκέψεις ΣΤ' τάξης

     Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου η ΣΤ' τάξη του σχολείου είχε την ευκαιρία να κάνει έναν πλούσιο εκπαιδευτικό περίπατο στο κέντρο της πόλης μας. Πρώτος σταθμός η βιβλιοθήκη Κοραή όπου τα παιδιά παρακολούθησαν το πρόγραμμα "Ανακαλύπτω τον Αδαμάντιο Κοραή" και γνώρισαν πτυχές της προσωπικότητας και του έργου του σπουδαίου Διαφωτιστή. Δεύτερος σταθμός το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο όπου ξεναγήθηκαν στην έκθεση για τη ζωή και το έργο του Χιώτη ποιητή Φώτη Αγγουλέ. Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας περιηγήθηκαν στο Κάστρο της Χίου και εξερεύνησαν σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος όπως τον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, τα Ιαματικά Λουτρά και άλλα. Ήταν σίγουρα μία μέρα ξεχωριστή και γεμάτη από στοιχεία της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού μας!














Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσ. Αγωγής κ. Μ. Καρακωνσταντή. Και του χρόνου!



Εορτασμός 25ης Μαρτίου

     Την Πέμπτη 21 Μαρτίου παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η γιορτή της ΣΤ' τάξης, αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της έναρξης της ελληνικής επανάστασης του 1821. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ζωντάνεψαν στη σκηνή σημαντικά γεγονότα του αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας και πρόβαλαν με μοναδικό τρόπο τις πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας των προγόνων μας για την πατρίδα και την ελευθερία. Ευχαριστούμε τα παιδιά, την εκπαιδευτικό της τάξης κ. Δ. Μπιρλή και τη μουσικό μας κ. Ντ. Τουρνή που με τα θεατρικά δρώμενα, τα ποιήματα και τα τραγούδια που επέλεξαν, συνέθεσαν μια άρτια και συγκινητική αναπαράσταση των γεγονότων του 1821!












Ανακοίνωση για εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχ. έτους 2024-25

   Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές/τριες που είναι γεννημένοι/ες από 1/1/2018 έως και 31/12/2018 θα πρέπει να εγγραφούν στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου για το σχ. έτος 2024-25.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως την 20ή Μαρτίου 2024 στο γραφείο του διευθυντή του δημοτικού σχολείου Λιβαδίων από τις 8.00 π.μ. έως 14.00 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλ. 22710-22561.

Για την εγγραφή χρειάζονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) βεβαίωση φοίτησης από το νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτά το παιδί,

β) αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (π.χ. λογαριασμός εταιρείας κοινής ωφέλειας),

γ) το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (συμπληρώνεται από παιδίατρο)        και

δ) το βιβλιάριο υγείας από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

 

  Αιτήσεις εγγραφής δύνανται να υποβάλλουν και γονείς ή κηδεμόνες που διαμένουν εκτός σχολικής περιφέρειας, εφόσον στο σχολείο φοιτούν ήδη αδέλφια του προς εγγραφή μαθητή.

Ευχαριστώ πολύ!

 Ο Διευθυντής του Βούρειου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίων

Ξενάγηση στο Λωβοκομείο

 Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' και ΣΤ' τάξης επισκέφθηκαν το Λωβοκομείο της Χίου. Ξεναγήθηκαν στους ξεχωριστούς του χώρους από τον διευθυντή μας κ. Γ. Γαρρή και άκουσαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία του ιδρύματος.  



















Αστέρι της ευχής 2023-24

 Από την εταιρεία «Κάνε μια ευχή Ελλάδος» λάβαμε το παρακάτω πιστοποιητικό υιοθεσίας για τη συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής 2023-24».

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις οικογένειες των μαθητών και των μαθητριών μας που στήριξαν την προσπάθεια αυτή ώστε ένα παιδί να πραγματοποιήσει το όνειρό του!